'Salsa zonder Heisa' (aanrader)

Deel deze pagina

Wil je beginnen met salsadansen, maar ben je bang dat niemand met je de vloer op wil? Of zit je al op les, en vraag je je af wat je danspartners van je denken?

Sociaal-psycholoog Evelien van der Schee en journalist Peter Passenier, beiden salsa dansers, deden statistisch onderzoek en schreven het boek 'Salsa zonder Heisa'. De opbrengst van het boek ging naar het project 'Laat een kind weer dansen' van Connect International.

Het boek dateert weliswaar van 2008 maar de belangrijkste conclusies doen nog steeds opgeld. Volgens de auteurs kan iedereen een populaire salsadanser worden. Belangrijker dan techniek of soepele heupbewegingen is het om je danspartners te begrijpen. Wat vinden ze prettig? Wat kun je beter nalaten? En waarom zijn ze eigenlijk met salsa begonnen?

Esta Manera baseerde haar seizoens-afsluitings-quiz dit jaar op de 'populariteitstest' in dit boek. Eeuwige roem gaat naar de winnende cursistenteams: Apeldoorn Dancemasters, Esta Manera 4ever, Los Cinqo F'jes en The Bachateers met allen maar liefst acht juiste antwoorden op de 12 quizvragen! En alle deelnemers hervatten hun salsa cursus in september met nóg meer fris verkregen inzicht.

Lees 'Salsa zonder Heisa' en ga inzien dat je met de juiste oefening steeds aantrekkelijker wordt – en niet alleen als danser! Google maar even om het boek online te bestellen; wij vonden het (o.m.) op salsaboek.nl.