Docenten

Deel deze pagina

ESTA MANERA werkt met vaste docenten met jarenlange ervaring. Zij hoeft geen docenten ‘in te huren' voor bijvoorbeeld hogere lesniveaus. Door de voortdurende feeling met de cursisten en hun vorderingen sluiten alle cursussen zowel qua methodiek als qua inhoud naadloos op elkaar aan.

FRANK volgde zijn dansopleiding bij tal van dansscholen en -docenten. Hij gaf verschillende (promotie-)optredens en demonstraties; zowel in Nederland als in het buitenland. Kenmerkend voor Franks stijl is de Cubaanse invloed die, toegevoegd aan de variaties vanuit de cross-body-leads die de de Los Angeles-style typeren, de dans een puur en origineel karakter geeft. Frank is de enige docent in de regio die zowel de internationale stijl van ‘left foot forward' als die van ‘breaking on 1' toepast en daarmee salsa in haar meest pure en veelzijdige vorm doceert waardoor de cursisten van ESTA MANERA - zelfs na één cursus al - met iedereen, overal ter wereld kunnen salsadansen.

LANE groeide op in een wereld van Zuid-Amerikaanse muziek en dans. Haar passie voor de dans uit zich niet alleen in gracieuze en vrouwelijke bewegingen, maar ook in zorgzame aandacht voor alle cursisten in haar rol als assistente tijdens de lessen. Vanuit haar Brazilliaanse roots is zij, naast Salsa, liefhebster van o.a. Samba, Lambada, Zouk en Forró.

SUZAN volgde haar danslessen bij Stichting Dos Bailadores in Leiden en kwam na haar verhuizing naar Apeldoorn in contact met salsa bij ESTA MANERA in Artcafé SamSam. 

MAAIKE ontopte zich als cursiste bij ESTA MANERA razendsnel tot een 'prima salséra' en ontwikkelde zich tot een uitstekende lesassistente. Nauwgezet en met veel plezier en geduld helpt zij bij het voordoen en het uitleggen van de danspasjes.

Naast het assisteren in de lessen zijn Lane, Suzan en Maaike behulpzaam bij inschrijvingen en als aanspreekpunt voor algemene onderwerpen met betrekking tot de dansschool.