Cursus

Deel deze pagina

Salsa is plezier en ontspanning! En een prima manier om nieuwe mensen te ontmoeten. Op professionele wijze en via een uniek lesprogramma brengt dansschool ESTA MANERA het plezier van salsa - en alle aanverwante dansstijlen - over op cursisten uit Apeldoorn en de wijde omtrek. De lessen (en feesten) worden gegeven in het voormalige kerkje in Artcafé SamSam, waar salsa in deze regio zo'n 25 jaar geleden intrede deed.... en sinds de vestiging van ESTA MANERA weer volop bloeit! (Meer over salsa in het 'kerkje' en het ontstaan van Esta Manera: klik hier.)

Salsa dansles in Apeldoorn en Deventer bij Salsa dansschool Esta Manera

ESTA MANERA is de enige dansschool in Apeldoorn (en omstreken) met meer dan 15 jaar ervaring in het geven van salsa lessen én met lesprogramma's die zowel vanuit de populaire Los Angeles-stijl als vanuit de oorspronkelijke Cubaanse - en overige Zuid Amerikaanse - dansstijlen zijn opgebouwd. De lessen worden op een leuke en ontspannen manier gegeven, met duidelijke uitleg en deskundige begeleiding.

Salsa danslessen bij Salsa dansschool Esta Manera

Al sinds de beginjaren 2000, ver voordat de gevestigde (stijl)dansscholen zich hiervoor interesseerden, doceert zij salsa – en alle overige dansen die hieronder vallen – in hun pure en originele vorm. Daarmee is Esta Manera de meest gespecialiseerde salsa dansschool in de regio. En dat is maar goed ook want salsa is heel wat anders dan bijvoorbeeld (‘latin’) ballroom dansen. Zo kent de salsa geen beginpas waardoor de danser veel meer in zijn eigen centrum beweegt. Bij salsa zijn de (juiste) gewichtsverplaatsingen erg belangrijk en wordt er niet ‘geprogrammeerd’ gedanst.

De cursus bestaat uit 11 lessen van een vol uur (12 lessen met inbegrip van een eventuele gratis proefles) en kan naar keuze worden gevolgd op maandag-, dinsdag- en woensdagavond in Artcafé SamSam in Apeldoorn. Een eventueel gemiste les kan worden ingehaald op een andere avond in dezelfde lesweek. Er worden drie cursussen per jaar gegeven. Er zijn geen lessen in de schoolvakanties. De normale cursusprijs is € 108,- (studenten: € 98,-*).

Salsa danslessen in Apeldoorn en Deventer met dansschool Esta Manera

Om met een salsacursus te beginnen hoef je geen danservaring te hebben. Iedereen - jong en oud, met of zonder (dans)partner - is van harte welkom. Je hebt geen speciale kleding of schoenen nodig. Eerst leer je om op een meer natuurlijke manier te bewegen op muziek. Aan het eind van de beginnerscursus kun je met iedereen, overal ter wereld Salsa (en Merengue en Bachata) dansen. In de lessen wordt regelmatig van danspartner gewisseld, maar voor (dans)paren wordt gezorgd dat er ook veel met elkaar gedanst wordt.

Salsa - iedere lesavond is een feestavond

Op iedere lesavond - maandag, dinsdag en woensdag - is er direct na de lessen voor alle cursisten (en ook voor niet-leden) ruime gelegenheid om lekker te gaan vrijdansen en/of de lesstof te oefenen. En natuurlijk om gezellig bij te kletsen met mede-cursisten en belangstellenden. Daardoor is het ook na de lessen altijd erg gezellig in Artcafé SamSam! Veel cursisten komen meerdere avonden per week om van de unieke sfeer te genieten. 

Voor lesdata en -tijden: zie lesrooster

Salsa, Merengue, Bachata en Kizomba bij dansschool Esta Manera in Apeldoorn en Deventer

Beginners: Voorafgaand aan de nieuwe cursussen worden op één of meer avonden gratis proeflessen gegeven in Artcafé SamSam. Op deze avonden is er - vrijblijvend - gelegenheid om in te schrijven. Deelnemers aan een proefles krijgen € 10,- korting op het lesgeld en betalen dan slechts € 98,- voor de gehele cursus van 12 lessen van een vol uur (inclusief eventuele proefles), zonder 'verplichte' barpauze (studenten € 88,-). De gratis proeflessen worden aangekondigd op deze website. Vooraf aanmelden voor een gratis proefles is niet nodig.

Salsa dansen dansles salsacursus salsales salsa cursussen

Een salsa cursus 'op maat' met je eigen vrienden of collega's. Ook dat is mogelijk bij ESTA MANERA. Met korting tot wel 50%. Interesse? Neem contact op!

Salsa dansen dansles salsacursus salsales salsa cursussen

Iedere lesavond is een avondje uit: lekker ontspannen en weg van alledaagse stress en beslommeringen. Naast heel veel gezelligheid biedt Esta Manera in haar cursussen lesstof die qua niveau aansluit bij wat internationaal aan maatstaven wordt gehanteerd. Een cursus ‘Gevorderd’ bijvoorbeeld, is bij Esta Manera ook écht: gevorderd. Want het is natuurlijk ook de bedoeling om via de cursus vooruitgang te boeken in het salsadansen.

Voor elk wat wils

Salsa danscursussen voor beginners en gevorderden in artcafé Sam Sam in Apeldoorn en De Horst in Deventer

Plezier staat voorop. Maar het is natuurlijk wel belangrijk om goed te leren dansen. Esta Manera wordt regelmatig gevraagd om evenementen of speciale gelegenheden op te luisteren met cursisten/dansers uit eigen gelederen. Ook worden haar cursisten regelmatig gevraagd om via dansdemonstraties de activiteiten van collega dansscholen te promoten of om - zelfs na korte tijd al - lessen te geven (of daarbij te assisteren) bij collega dansscholen; o.a. bij Rico latino (Mandy), Salsa Loca (Inge) Club Latin (Shalina), Maxstudios (Bas) en Salsa Viva (Linda).

Gezellige salsa lessen en cursussen salsales cursus bij Salsa dansschool Esta Manera in Apeldoorn en Deventer

De activiteiten van salsadansschool ESTA MANERA vinden plaats in het voormalige kerkje in Artcafé SamSam in hartje centrum van Apeldoorn (Van Kinsbergenstraat 17). De sfeervolle lesruimte heeft een prima houten dansvloer, klimaatbeheersing en een goede geluidsinstallatie. Er kan 's avonds gratis worden geparkeerd vanaf 50 meter loopafstand (Asselsestraat/Paslaan/Mathilde Wiboutstraat).

Salsa cursus dansen danscursus dansles Apeldoorn Deventer beginners gratis proefles

Naast Salsa wordt in de cursussen bij ESTA MANERA aandacht besteed aan alle overige Zuid Amerikaanse dansen die je op salsa feesten tegenkomt, zoals Merengue, Bachata, Montuno, Boléro en Cha-Cha-Cha. Ook komt Rueda de Casino (salsa-dansen in een kring waarbij steeds van partner wordt gewisseld) aan bod, evenals uitvoerige aandacht voor ‘styling’. Daardoor is het voor cursisten van ESTA MANERA niet nodig om hiervoor (elders) extra cursussen te volgen.

Lane en Frank - Salsa in Artcafé SamSam, Apeldoorn

ESTA MANERA werkt met vaste docenten met jarenlange ervaring. Zij hoeft geen docenten ‘in te huren' voor bijvoorbeeld hogere lesniveaus. Door de voortdurende feeling met de cursisten en hun vorderingen sluiten alle cursussen zowel qua methodiek als qua inhoud naadloos op elkaar aan.