Gespecialiseerd

Deel deze pagina

Al sinds de beginjaren 2000, ver voordat de gevestigde (stijl)dansscholen zich hiervoor interesseerden, doceert zij salsa – en alle overige dansen die hieronder vallen – in hun pure en originele vorm. Daarmee is Esta Manera de meest gespecialiseerde salsa dansschool in de regio. En dat is maar goed ook want salsa is heel wat anders dan bijvoorbeeld (‘latin’) ballroom dansen. Zo kent de salsa geen beginpas waardoor de danser veel meer in zijn eigen centrum beweegt. Bij salsa zijn de (juiste) gewichtsverplaatsingen erg belangrijk en wordt er niet ‘geprogrammeerd’ gedanst. Met een goed aangeleerde techniek kun je – al improviserend op de muziek - eindeloos fantastische variaties uitvoeren. Licht en gemakkelijk en geheel op gevoel. Leer salsa dansen bij een échte salsa dansschool!

Andere dansen die onder het begrip 'salsa' vallen - en bij Esta Manera in hun originele vorm worden gepresenteerd - zijn bijv. Merengue en Bachata. Ofschoon ook hier prachtige danstechnieken -en dansvartiaties in kunnen worden toegepast, zijn deze dansvormen eenvoudiger aan te leren.

(Kizomba en Urban Kiz zijn geen 'latin' dansvormen maar respectievelijk afkomstig uit Angola (Zuidwest Afrika) en Frankrijk; zij behoren niet tot de standaard lesstof van Esta Manera.)